top of page
Zoeken

Waarom STERKT?

Jongeren met een socio-economisch kwetsbare thuissituatie hebben te kampen met heel wat uitdagingen. Cijfers tonen aan dat Vlaamse jongeren met een migratie-achtergrond die hier zijn geboren en hun diploma hebben behaald minder kans hebben op het verkrijgen van een job binnen het jaar. Dit geldt ook voor jongeren uit gezinnen die in armoede leven.

Daarnaast scoort het Belgisch onderwijs ondermaats op vlak van gelijke kansen en sociale mobiliteit. Er is een grote ongelijkheid tussen de verschillende scholen inzake de kwaliteit van het verstrekte onderwijs maar ook inzake de mate waarin wordt ingezet op attitudevorming bij leerlingen. Nochtans zijn sterke soft skills een essentiële tool om succesvol te zijn in het leven!

Ook op het vlak van vrijetijdsbeleving zijn er grote verschillen tussen jongeren. De participatie van kwetsbare jongeren aan het sociale en culturele aanbod in Vlaanderen ligt over het algemeen laag. Een gemiste kans omdat initiatieven binnen het jeugdwerk en de sport- en cultuursector al sinds het prille begin beschouwd worden als een krachtig opvoedingsinstrument.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page